BUCURIA SĂRBĂTORLILOR DE IARNĂ- DĂRUIND VEI DOBÂNDI

Proiectul regional Bucuria Sărbătorilor de iarnă- dăruind vei dobândi se află la ediția  II-a și  este organizat de către Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău în parteneriat cu mai multe școli, cu Fundația pentru Copii, Sf. Sava de la Buzău și CJRAE Buzău. La acest proiect și-a adus contribuția 125 de școli din  30 de județe și o școală din Republica Moldova. Ca și ediția I, 2016 proiectul s-a desfășurat pe mai multe etape adresâdu-se atât elevilor pentru ași pune în valoare creativitatea, abilitățile artistice și ași forma și cultiva atitudini pozitive față de obiceiurile și tradițiile poporului român și față de semenii lor, cât și cadrelor didactice, având la dispoziție secțiunea de referate, eseuri și realizarea de PPT ca exemple de bune practici și alte activități realizate în cadrul școlilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Prin realizarea celor 500 de lucrări, elevii și-au dăruit propriul talent, propriul act de creație, având încredere că vor dobândi respectul și aprecierea celor din jur.

Din fotografiile primite de la școlile participante reiese faptul că aproape în toate școlile participante s-au desfășurat activități cultural artistice specifice sărbătorilor de iarnă (colinde, plugușorul, scenete etc), activități prin care elevii au promovat obiceiurile și tradițiile românești.

Urmărind prezentările în power point a cadrelor didactice înscrise în proiect am remarcat că aproape fiecare școală s-a oprit pentru câteva ore din iureșul obligațiilor zilnice pentru a  dărui câte puțin din ceea ce a avut, pentru a  asculta povestea unor bătrâni care au pierdut totul, mai puțin viața, pentru a rezona cu bucuriile, durerile și împlinirile lor.

Elevii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, cu aceiași dragoste și dăruire ca și în alți ani au mers la patru azile de bătrâni (Câmpeni, Năieni, Ulmeni și Războieni) unde bunicii noștri ne-au așteptat ca in fiecare an cu lacrimi de bucurie să le aducem un colind din suflet de sărbători. Acești bunici care au trecut prin anotimpul ploilor de lacrimi și prin cel al norilor grei de încercări, dar și prin al seninului de pace și liniște al fulgilor de har, ne-au așteptat cu lacrimi de bucurie pentru a cânta împreună colinde și pentru a ne împărtăși bucuriile și necazurile de peste an.

Mulțumim tuturor participanților la proiect, mulțumim partenerilor și voluntarilor care ne-au sprijinit în implementarea acestui proiect  și vă dorim ca tot binele ce se poate pogorî din Cer să se pogoare și peste voi care ați fost alături de noi .

                                                                                Prof. Cucuteanu Doina

                                                                                Prof. Zincă Gina

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.